Kunststof of polyester dakkapel

Dijkstra Wierden is al jaren gespecialiseerd in het realiseren van dakkapellen in allerlei soorten en maten. Wij helpen u daarom graag verder.

Indien u kiest voor kunststof dan zal dit een vaak wat grotere uitgave zijn dan indien u kiest voor een ander materiaal. Echter heeft kunststof weinig onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot (hard) hout welke om de zoveel tijd geschuurd en geverfd moet worden. De hogere aanschafkosten van polyester of kunststof  verdient u dus vanzelf weer terug.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan kunststof ook gelakt worden. U kunt dus altijd in een later stadium de kleur nog kunt aanpassen. Een ander voordeel van kunststof is dat het enorme lang meegaat en ijzersterk is. Zo gaat het met gemak tientallen jaren mee. Ook de isolatie van kunststof is tegenwoordig prima.

Een kunststof dakkapel heeft als basis een constructie van hout. De afwerking ervan gebeurt met kunststof. Dijkstra Wierden maakt veelal gebruik van Keralit en kunststof schroten (Trespa). Maar ook houten rabatdelen en zink kunnen worden gebruikt als afwerking. Daarnaast kun je kiezen voor houten kozijnen of kunststof kozijnen. Een kunststof dakkapel kan als prefab dakkapel worden geleverd, maar kan ook op maat gemaakt worden als dakopbouw.

Een moderne kunststof dakkapel kan de uitstraling krijgen van een houten dakkapel. Door te kiezen voor een houtkleur of houtnerfstructuur lijkt het net of het van hout is.

Houten dakkapel

Een houten dakkapel is helemaal of deels gemaakt van hout. Hiervoor wordt vaak meranti hout gebruikt. Dit is een harde soort hout waardoor de het langer meegaat. Dijkstra Wierden gebruikt alleen hout dat FSC gecertificeerd is. Hout met het FSC-keurmerk komt uit verantwoord beheerde bossen.